Hypotheekrente vergelijken tips

Hypotheekrente vergelijken tips

Bij de hypotheekrente vergelijken kan er met meerdere factoren rekening worden gehouden. Om die reden is er hier een Tip top 3 vastgesteld, die ondersteuning kunnen bieden bij het vergelijken van de hypotheekrente. Aangezien de informatie en tips over de hypotheekrente vergelijken ook vragen kunnen opleveren is er eveneens een veelgestelde vragen top 3 met betrekking tot de hypotheekrente vastgesteld.

Hypotheekrente vergelijken tip 1: houd rekening met de hypotheekvorm

Bij het vergelijken van de hypotheekrente is het verstandig om rekening te houden met de hypotheekvorm. Er kan namelijk een ander rentepercentage van toepassing zijn op een lineaire hypotheek als bijvoorbeeld op een aflossingsvrije hypotheek. De keuze voor een hypotheekvorm kan dan ook uitgangspunt zijn bij het vergelijken van de hypotheekrente.

 

 

Hypotheekrente vergelijken tip 2: houd rekening met risico en zekerheid

Bij het vergelijken van de hypotheekrente kan er rekening gehouden worden met de voorkeur voor financiële zekerheid gedurende een bepaalde periode of voor onzekerheid, waardoor er een zeker financieel risico ontstaat. De keuze voor een vaste hypotheekrente voor een langere periode biedt meer zekerheid in vergelijking met de keuze voor een variabele hypotheekrente. Weeg de voordelen en nadelen dan ook tegen elkaar af en beoordeel of met de keuze voor een variabele hypotheekrente de financiële lasten zonder meer gedragen kunnen worden.

Hypotheekrente vergelijken tip 3: bereken de hypotheekrente en vraag advies

Om de ene hypotheekrente met de andere te kunnen vergelijken is het noodzakelijk om een berekening uit te voeren. U kunt de hypotheekberekening op deze website vrijblijvend gebruiken om een indicatie te krijgen. Inzicht in de verschillen tussen de hypotheekrente en financiële gevolgen kan verkregen worden door advies te vragen aan onze hypotheekadviseurs.

Hypotheekrente vraag 1: zijn er verplichtingen verbonden aan een hypotheekadvies?

Indien u bij ons een hypotheekadvies aanvraagt, dan zal de informatie op uw persoonlijke situatie worden afgestemd, maar er worden geen verplichtingen aan het hypotheekadvies verbonden. Het hypotheekadvies is dan ook gratis en geheel vrijblijvend.

Hypotheekrente vraag 2: welke hypotheekvorm is geschikt?

Bij de hypotheekrente vergelijken komt natuurlijk aan de orde welke hypotheekvorm het meest geschikt is. Om antwoord te kunnen geven op deze vraag is een persoonlijk advies belangrijk. Onze hypotheekadviseurs kunnen op basis van een gesprek, waarbij rekening wordt gehouden met de financiële situatie en persoonlijke wensen, advies geven over de meest geschikte hypotheekvorm. Vervolgens kan er binnen deze hypotheekvorm een vergelijking worden gemaakt met betrekking tot de hypotheekrente.

Hypotheekrente vraag 3: wat is de actuele hypotheekrente?

De in de markt geldende hypotheekrente verandert dagelijks. Bovendien is het percentage van de actuele hypotheekrente afhankelijk van de hypotheekvorm, de rentevorm en van de gewenste rentevaste periode. U kunt van de hypotheekberekening gebruik maken om een indicatie te krijgen van de financiële gevolgen. Voor een persoonlijk advies op basis van de actuele hypotheekrente kunt u terecht bij onze hypotheekadviseurs.