Hypotheekrente advies

Hypotheekrente advies

Een hypotheek is ongetwijfeld de meest langlopende lening die er bestaat. Om die reden moet er ook niet al te lichtzinnig worden omgegaan met de mogelijkheden, die er geboden worden op het gebied van hypotheekvormen en hypotheekrente. Een professioneel advies van een deskundig hypotheekadviseur is bij het maken van een keuze voor een hypotheek en hypotheekrente belangrijk. De hypotheekadviseur kijkt namelijk verder dan het heden en zal ook rekening houden met de wensen van de consument in de verre toekomst. Bovendien kan er van een deskundig hypotheekadviseur verwacht worden dat er een persoonlijk advies wordt gegeven, waarbij er rekening wordt gehouden met individuele en financiële omstandigheden.

 

 

Vaste of variabele hypotheekrente?

Bij een hypotheek advies zal er met betrekking tot de keuze voor een vaste of variabele hypotheekrente onder meer gekeken worden naar de persoonlijke wensen op dat gebied. Bij de keuze voor een vaste hypotheekrente wordt gedurende de rentevaste periode in elk geval zekerheid geboden ten aanzien van de maandlasten. Die zekerheid kan voor consumenten een zwaarwegend argument zijn om voor een vaste hypotheekrente te kiezen. Indien een consument bereid is en de financiële mogelijkheid heeft om renteschommelingen op te vangen, waarbij de maandlasten kunnen variëren, dan kan het wellicht aantrekkelijk zijn om te kiezen voor een variabele hypotheekrente. De hypotheekrente vergelijken op basis van een vaste en variabele hypotheekrente zal concreet inzicht kunnen bieden in de verschillen. Overigens kan er ook bij de keuze voor een vaste hypotheekrente een risico aan verbonden zijn. Na afloop van de rentevaste periode kan de rente ook ineens hoog blijken te zijn. De hypotheekadviseur zal inzicht kunnen bieden in de verschillen en op basis daarvan een hypotheekrente advies kunnen geven, waarbij de financiële omstandigheden en voorkeuren van de consument mee wegen. Een deskundig en persoonlijk hypotheekrente advies kan echt het verschil maken. Het verschil tussen een hypotheek met hypotheekrente die er niet alleen op het moment goed uitziet, maar ook in de toekomst niet voor verrassingen zorgt.

Deskundig en persoonlijk hypotheekrente advies

Het is voor iedereen de moeite waard om geheel vrijblijvend en gratis een hypotheekberekening te doen. Dat geldt in het bijzonder voor consumenten die op dit moment op zoek zijn naar een woning en willen weten wat de financiële mogelijkheden zijn voor het afsluiten van een hypotheek. Ook consumenten die al een hypotheek hebben afgesloten, kunnen profiteren van het maken van een hypotheekberekening. Het kan maar zo zijn dat de hypotheekberekening een indicatie geeftwaaruit blijkt dat uw hypotheeklasten lager kunnen zijn. In beide gevallen kunt u uiteraard aan de hand van de hypotheekberekening van ons een deskundig en persoonlijk hypotheekrente advies krijgen. Bij het persoonlijk advies zullen wij ook meerdere opties met betrekking tot de hypotheekrente vergelijken. U kunt dan zelf inzicht krijgen in de verschillen. De hypotheekrente vergelijken kan veel geld schelen op korte en lange termijn. ING heeft concurrerende hypotheekrentes.